Na mijn werk in de BD-landbouw en nog werkzaam in het onderwijs ontstond bij mij de wens om iets anders te gaan doen.
Het stimuleren van de medemens om weer in balans te komen inspireerde me na mijn Reiki Masterschap in 2003.
Daarom ben ik in 2004 aan de vierjarige Hbo-opleiding tot Holistisch Massagetherapeut op Holos begonnen. De visie van Holos, dat het lichaam de uiterlijke manifestatie is van onszelf, een bron van zelfkennis voor een goede verstaander, sprak me daarbij aan. In de praktijk als masseur en massagetherapeut mag ik daarmee bezig zijn. 
Naast vakbekwaamheid vind ik mijn aandacht, rust en betrokkenheid goede eigenschappen hierbij.
Als vrijwilliger masseer ik ook in het Toon Hermans Huis in Amersfoort.
Om mijn vakbekwaamheid te verdiepen en te verbreden volg ik elk jaar ongeveer elf dagen bijscholingen en cursussen.
Naast vele andere bijscholingen heb ik 1,5 jaar een Haptonomie opleiding gevolgd. De basis van de Haptonomie vind ik een goede aanvulling voor mijn therapeut zijn. 
In 2015 en 2016 heb ik, op verzoek van de zorgverzekeraars, mijn medische en psychosociale kennis weer herhaald en op niveau gebracht.
De laatste bijscholing ging over Lomi Lomi massage bij Massage Academie Nederland in Apeldoorn. Lomi Lomi massage is van oorsprong een Hawaiiaanse massage. De massage bestaat uit lange vloeiende strijkingen over grote delen van het lichaam. Het brengt ontspanning en energie. De Lomi Lomi massage inspireert mij nu, dus zal ik dit jaar nog een derde bijscholing Lomi Lomi volgen.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en RBCZ. Zij garanderen de kwaliteit van hun leden en het biedt de mogelijkheid behandelingen te laten vergoeden door uw zorgverzekeraar, afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Holos is de Academie voor massage en massagetherapie in Utrecht.

CF

line

Carl Ferket

plastiek

Praktijk voor Holistische Massagetherapie
Begijnenlaan 3
3841 DH Harderwijk

Vul hiernaast het contactformulier in of
bel 0341-266806 voor het maken van een
afspraak of informatie.

VBAG logo 2016  RBCZ2  
STNV logo2